Haber

Ceren Sungur, Celal Şengör’ün Tarih Bilgisi Olmadığını Söyleyerek Tartışma Yarattı!

Tarih alanında yaptığı yayınlarla tanınan ve YouTube’da yayın yapan Soramazsın adlı programa katılan Ceren Sungur, Celal Şengör’ün tarih bilgisi olmadığını belirtti. Sungur’un açıklamaları tartışma yarattı.

Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=LdVUv…

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi, Amerikan Felsefe Topluluğu ve Rusya Bilimler Akademisi üyesi ve Rusya Bilimler Akademisi’ne seçilen ikinci Türk profesörü Celal Şengör’ü sık sık yaptığı açıklamalardan ve yaptığı programlardan tanıyoruz. katılır.

Şengör aynı zamanda tarihçi olarak da öne çıkan bir isim. Tarih uzmanı olmasa da tarihle ilgili açıklamaları zaman zaman eleştirilmektedir.

Son olarak tarih alanında yaptığı yayınlarla tanınan Ceren Sungur, Celal Şengör’ün tarihçi olmadığını söyledi.

YouTube’da Soramazsın programına katılan Sungur, “Celal Şengör’ün tarih bilgisi hakkında ne düşünüyorsunuz?” “Var olmayan bir şey hakkında ne düşünebilirim?” Cevap verdi.

Sungur, ‘Celal Şengör’ün tarih bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Açıklamalarından anladığım kadarıyla en son 40 yıl önce yayınlanmış kaynakları okumuş. Hem Osmanlı tarihi hem de Avrupa tarihi literatürünün birbirini takip etmediğini düşünüyorum. Bu onun asıl alanı değil, edebiyatı takip etmesi de beklenmiyor ama keşke edebiyatı takip etmediğinin farkında olsaydı. Ve bunun yorumlarına da yansıyacağını düşünüyorum. Sanırım belli bir alanda başarılı olan insan kendini her alanda yetkin hissetmeye başlıyor. “Özellikle tarih alanında…” dedi.

Ceren Sungur’un yorumunu buradan dinleyebilirsiniz:

Sungur’un bu sözleri tartışma yarattı.

Ne düşünüyorsun? Ceren Sungur haklı mı?

ugurludaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu